Speciale Transacties

Hiermee bedoelen we op maat gemaakte transacties die een veelheid van beweegredenen kunnen hebben :

MBO (Management Buy Out) : het bestaand management wenst in het kapitaal te stappen door de eigenaar/ondernemer voor een deel of in zijn geheel uit te kopen. Capitalize begeleidt de transactie vanaf waardering, over transactiestructurering tot juridische en fiscale afhandeling.

MBI (Management Buy In): is de verwerving van (een deel van) een bedrijf door managers van buiten de onderneming. De nieuwe eigenaars nemen vervolgens de leiding van de onderneming. 

OBO (Owner Buy Out): is de laatste jaren een zeer vaak voorkomende transactie waarbij de ondernemer zijn bedrijf volledig verkoopt aan een nieuw opgerichte, bovenliggende holdingstructuur om dan meteen erna met een deel van de verworven opbrengsten in het kapitaal van deze holding te stappen. Voordelen zijn legio : de ondernemer houdt een substantiële netto som over aan de transactie en kan – indien gewenst – gewoon verder gaan met het dagdagelijks aansturen van de vennootschap... om later bij een volgende transactie nogmaals te genieten van de opnieuw gecreëerde meerwaarde.

Een van bovenstaande transacties (of een combinatie ervan) wordt veelal door Capitalize toegepast voor vraagstukken rond familieopvolging.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x