Verkoop onderneming

Een eigen bedrijf verkopen is voor menig ondernemer dikwijls een emotionele beslissing waar jaren overheen gaan met veel wikken en wegen, doen of niet doen, tegen welke prijs en welke modaliteiten, aan welk type van koper, met welke garanties, ...

Bovendien is het als bedrijfseigenaar moeilijk, vaak onmogelijk om deze transactie alleen te voltooien. M&A is een rit in een achtbaan, met ups en downs bij elke bocht, omdat een deal waarvan je denkt dat die de ene dag is afgerond, de volgende dag uit elkaar dreigt te vallen. Ondanks de frustraties van fusies en overnames, moeten emoties onder controle blijven.

Daarom is een gedreven adviseur nodig, iemand die het proces eerder heeft doorlopen en u kan begeleiden naar optimale  afsluiting. En die de beste prijs voor u kan negociĆ«ren.

Net daar biedt Capitalize toegevoegde waarde door haar jarenlange ervaring terzake. We zetten onszelf in hetzelfde bad als de verkopende ondernemer en aligneren zijn belangen met de onze.

Capitalize ontzorgt de ondernemer maximaal en begeleidt hem doorheen het kluwen van waardering, verkoopsprospectus, zoektocht naar een koper, prijsonderhandelingen, contractbespreking,... Deze koper is veelal nationaal maar desgewenst ook internationaal. De vennoten van Capitalize hebben nl. jarenlange ervaring in transacties met kopende bedrijven of fondsen buiten onze landsgrenzen.

Wij coƶrdineren het werk van de accountant, de jurist, de revisor, de notaris en de adviseur van de koper om uiteindelijk te komen tot een succesvolle transactie met duidelijke meer-waarde voor de verkopende ondernemer.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x